Натурална лечебна козметика от луга и кал “SeaStars” и “Solilug”

Натурална лечебна козметика от поморийска луга и кал "Black SeaStars & Solilug"

Действието на предлаганите продукти се състои в:

  • Лечение на артроза на стави, дископатии, радикулити, ревматоидни оплаквания, мускулни болки, възпаление на околоставни тъкани, неврити, разширени вени, кожни раздразнения и заболявания, парадонтоза
  • лечение, разкрасяване на кожата и антицелулитно действие;
  • минерализиране, тонизиране и релаксиране на тялото;
  • подмладяване на кожата;
  • дълбоко почистване и подхранване на кожата.

 

Натуралната лечебна козметика е разделена в две основни продуктови гами:

1. SeaStars

SeaStars

 

 

Натурални продукти  за таласо-, арома- и фитотерапия, притежаващи многофункционално действие с козметичен, профилактичен и лечебен ефект.

Подходящи sa за SPA, Wellness, физиотерапевтични и фитнес центрове, спортната медицина, балнеосанаториуми, козметични студия, сауни, домашни условия.

Насочени са към естетическата ароматерапия, фитотерапия и таласотерапия и са ефикасно козметично средство. Имат широк спектър на действие върху кожата и целия организъм

Съдържат богат, важен във физиологично отношение минерален състав, микроводорасли и микрофауна, типични за нашите солени езера. Съдържанието на биогенния елемент магнезий е доминиращо.

Действат подхранващо, релаксиращо, почистващо и разкрасяващо на кожата на тялото, като я поддържат, успокояват, възстановяват, омекотяват, хидратират и защитават срещу стареене.

Минералните вещества, микроелементите и натуралните етерични масла/билкови екстракти проникват в кожата през порите, достигат до нервните окончания и кръвоносната и лимфната системи и освежават, релаксират и тонизират организма. Стимулират защитните реакции и регенеративните тъканни процеси.

Имат антиоксидантен и антицелулитен ефект.

Имат широк антимикробен спектър – оказват изразено противовъзпалително и антисептично действие.

Приложими са и при лечение на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, грип, нервно напрежение, депресия, в спортната медицина и др.

 

2. Solilug

Solilug LOGO

 

 

Натурални продукти  за таласотерапия с лечебен, профилактичен и козметичен ефект.

Подходящи са за SPA, Wellness, физиотерапевтични и фитнес центрове, спортната медицина, балнеосанаториуми, козметични студия, сауни, домашни условия.

Съдържат богат, важен във физиологично отношение минерален състав, микроводорасли и микрофауна типични за нашите солени езера. Съдържанието на биогенния елемент магнезий е доминиращо.

Минерализират организма. Стимулират защитните реакции и регенеративните тъканни процеси.

Имат широк антимикробен спектър – оказват изразено противовъзпалително и антисептично действие.

Приложими са и при лечение на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки, в спортната медицина, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингити, фарингити , синуити; възпаления в устната кухина, парадонтоза и др.

 

Натурални продукти от природата – луга и кал

Водата е живот, възникнал в морето. Докосването  и симбиозата на морската вода с езерната рапа създава, за период от една година, на дъното на солените езера фин слой кал, богат на биологично активни органични и минерални вещества, микроводорасли и микрофауна, типична за солените езера на територията на България.

Лугата е краен продукт при соленодобива. Получава се от рапата на Поморийското и Бургаско езеро, след изпаряване на водата в солниците и кристализацията на солта. В състава на лугата участват калций, натрий, хлор, бром, сулфати, хидрокарбонати, много микроелементи, органични вещества и най-вече доминира съдържанието на биогенния елемент магнезий.

 

Здраве и красота от природата

Традициите в калолечението и разкрасителните процедури с кал, известни от най-дълбока древност по територията на българското Черноморие, създават уникална възможност за направа на качествени продукти с природен състав.

Българската козметика “Black SeaStars”, “SeaStars” и “Solilug” предлага здраве и красота от природата.

 

Гаранция за качество – разработка и производство

БАН - ИОНХ

За направа на козметичните продукти се използва поморийска луга и кал от Черно Море, както и други природни и естествени материали, използвани традиционно в България за лечение.

Натурална лечебна козметика от поморийска луга и кал “SeaStars & Solilug” се разработва в лаборатория “Солеви системи и природни ресурси” (ССПР), съставена от две работни групи – научна, ситуирана в ИОНХ-София (Институт по Обща и Неорганична Химия към Българска Академия на Науките – БАН), и приложна, ситуирана в ИОНХ-Бургас (Институт по Обща и Неорганична Химия към Българска Академия на Науките – БАН).

Тагове: